В Макларън са недоволни от услугата, която Рикардо направи на Макс

Дениъл Рикардо спря в бокса малко преди финала на Гран При на Сингапур, върна се на пистата с меки сликове и записа най-бързата обиколка в състезанието. До този момент тя беше притежание на водача Ландо Норис, който с най-бързата обиколка загуби и допълнителната една точка, която носи тя.

Бонус точката се дава ако авторът на най-бързата обиколка е в топ 10 на финала, а Рикардо завърши 19-и, т.е отне точката от Ландо, но тя не отиде у друг пилот.

Ландо Норис с тотална доминация в Сингапур за победа №3 във Формула 1

След финала Макс Верстапен специално благодари на Рикардо за помощта, а от Макларън обясниха, че Формула 1 „не е шампионат на коалициите”. Ред Бул и RB имат един собственик и днешната случка отново постави въпроса дали е морално една компания да участва с два отбора в световния шампионат, където тимовете са само десет и упорито се съпротивляват на влизането на нови отбори в спорта.

Верстапен продължава с бойкота, намекна, че може да напусне Формула 1

Заради Рикардо авансът на Макс пред днешния победител Ландо Норис се сви на 52, а не на 51 точки и това означава, че ако Ландо спечели всички състезания до края и Макс е втори навсякъде, то той пак ще вземе титлата.

Стела: Битката за титлата при пилотите продължава

„Не очаквах RB да повикат Рикардо в бокса – призна тим шефът на Макларън Андреа Стела. – Изненадан съм, че това се оказа приоритет №1 на когото и да е в края на състезанието. Все пак, аз харесвам много Даниел и се радвам, че той записа тази най-бърза обиколка.”

Пиастри: Добро възстановяване след квалификацията

Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун обаче не беше толкова дипломатичен.

Сайнц: Колапинто щеше да изнесе три коли на старта

„За мен този разговор е свързан със спортсменството – обясни американецът. – Формула 1 не е шампионат на коалициите. И тези отношения между отборите трябва да бъдат уточнени. Не искам да коментирам защо RB помогнаха на Ред Бул, за мен това е малко странно.”

Хамилтън и Ръсел страдали от прегряване след финала

Стела допълни, че ако шампионатът се реши от отмъкнатата от Рикардо точка, това ще е много неприятно за Макларън, затова той обясни, че от тима трябва да направят така, че съдбата на титлата да не зависи от тази точка.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти