Перес: Състезанието беше пълен провал

Серхио Перес завърши 10-и в Гран При на Сингапур, но обясни, че заради неправилна стратегия е изпуснал възможността да мине по-напред в класирането. Чеко стартира 13-и, спечели три места в първата обиколка и се озова зад новака на Уилямс Франко Колапинто.

Перес кара 11 от първите 12 обиколки зад Колапинто, като беше в обсега на DRS системата да го атакува, а след това разликата се увеличи и Чеко остана на тази позиция до 28 обиколка, когато спря в бокса и успя да пресече стратегията на пилота на Уилямс.

Ландо Норис с тотална доминация в Сингапур за победа №3 във Формула 1

Но при боксовете Перес загуби една позиция спрямо Карлос Сайнц, а когато се върна на пистата се озова зад Нико Хюлкенберг и не успя да го изпревари до финала, въпреки че имаше възможност да направи това с DRS-а.

Верстапен продължава с бойкота, намекна, че може да напусне Формула 1

„Като гледам къде завърши Сайнц, когото аз изпреварих в първата обиколка, то определено имах възможност да съм по-напред на финала, но стратегията ми не беше достатъчно добра – обясни Перес. – Но като се върнах зад Нико със същия тип гуми всичко приключи. Състезанието ни беше провал, пълен провал. Направих добра обиколка, излязох десети и там си останах. Така че, можехме да постигнем повече.”

Сайнц: Колапинто щеше да изнесе три коли на старта

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти