Сайнц: Колапинто щеше да изнесе три коли на старта

Карлос Сайнц обвини новака на Уилямс Франко Колапинто, че е бил много близо до това да предизвика голяма катастрофа на старта на Гран При на Сингапур днес. Аржентинецът направи агресивен старт от шеста редица и спря максимално късно във вътрешната част на първия завой, като успя да изпревари Сайнц, съотборника си Алекс Албон и Юки Цунода с RB.

Колапинто завърши 11-и и след финала обясни, че е „направил най-добрия възможен старт”.

Ландо Норис с тотална доминация в Сингапур за победа №3 във Формула 1

„Отвори се пролука и аз атакувах там, като изпреварването се получи – допълни Колапинто, за когото това е трети състезателен уикенд във Формула 1. – Тук стартът е много важен. Да излезеш от третия завой пред колите, които си атакувал е много добре и ти дава по-добра позиция за хода на състезанието.”

Верстапен продължава с бойкота, намекна, че може да напусне Формула 1

Албон също се оплака от атаката на Колапинто, като Алекс реагира по радиото секунди след старта.

Хорнър оцени високо второто място на Макс

„Стартът беше много труден – обясни след финала Сайнц. – Трябваше да се предпазя от Колапинто с Уилямс, който щеше да изнесе две или три коли от състезанието на старта и се опитах да избегна пораженията.”

Стела: Битката за титлата при пилотите продължава

Сайнц финишира седми и обясни, че това е бил максимумът, с оглед на позициите, които е загубил на старта. Той се движеше в средата на колоната, спря по-рано в бокса, за да пресече преките си съперници, като мина пред тях, но в края вече беше с много износени гуми.

Тото Волф се извини на Хамилтън след финала

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти