Пиастри: Добро възстановяване след квалификацията

Оскар Пиастри трябваше да си проправя път покрай пилотите на Мерцедес, за да стигне до подиума в Гран При на Сингапур, след като стартира пети на „Марина Бей“.

Той се справи отлично с тази си задача и стигна до третото място зад съотборника си Ландо Норис и Макс Верстапен. След състезанието Пиастри похвали стратегията на Макларън, която му позволи да се справи с Люис Хамилтън и Джордж Ръсел с по-свежите си гуми във втория стинт.

Ландо Норис с тотална доминация в Сингапур за победа №3 във Формула 1

„Беше добро състезание, добро възстановяване след квалификацията. Вчера не беше най-добрият ми следобед, така че да съм на подиума е страхотен резултат.„Имахме много бърза кола и добра стратегия, за да изпреварим Мерцедес. Така че голямо благодаря на отбора, колата беше наистина феноменална този уикенд.„Опазих се от стените. С Джордж бяхме много близо в първия завой, но след като стигнах до третото място имах огромна разлика пред себе си и не исках да поемам много рискове. Мисля, че докоснах достатъчно стени последните два уикенда“, заяви Пиастри, който преди седмица спечели по улиците на Баку.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти