Норис: Исках да имам възможно най-голямата преднина

Ландо Норис определи състезанието за Гран При на Сингапур като „невероятно“, след като спечели третата си победа във Формула 1 по един доминантен начин.

Британецът бе недостижим в целия ход на надпреварата и триумфира с аванс от над 20 секунди пред Макс Верстапен. Въпреки тази преднина той имаше два много опасни момента, в които дори докосна стените, а след финала той обясни и тях и добави, че е искал да има възможно най-голямата преднина.

Ландо Норис с тотална доминация в Сингапур за победа №3 във Формула 1

„Беше невероятно състезание. Твърде много близки моменти със стените, имах два в средата на дистанцията, но всичко беше под контрол, мисля. Колата беше мега. Можех да натискам, летяхме през цялото време и на края можех да се отпусна. Така че беше добро състезание, но все пак тежко, малко съм задъхан, но беше забавно.„Грешките не бяха защото натисках много или нещо подобно, понякога се случват като се отпуснеш твърде много. Може би беше по малко и от двете, не знам какво точно.„Трудно е. Тежко е и е лесно да се блокира гума, както аз направих. Все още натисках, не исках да спечеля с една секунда, исках да имам възможно най-голямата преднина“, каза Норис.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти