Баная: Отново пропуснах старта

Франческо Баная отново не направи най-добрия старт, но този път това не се оказа фатално и той спечели спринта на пистата „Мизано“.

Баная принуди Мартин да сгреши и спечели спринта на "Мизано"

Италианецът потъна от първото до третото място в първите метри, но много бързи се справи с Брад Биндър, за да излезе на втората позиция зад Хорхе Мартин. Впоследствие той прекара много време зад Мартинатора, но трябваше да дочака грешка от страна на испанеца, за да го изпревари и съответно да спечели.

След финала световният шампион каза, че вече кара на 100% и няма физически проблеми, каквито имаше по време на Гран При на Сан Марино преди две седмици. Той също така коментира и цялостното състезание и темпото, което той и Мартин поддържаха по цялата дистанция.

„Опитах всичко, за да съм карам на моите 100% и за късмет имам тази възможност. Отново пропуснах старта и беше много, много трудно да изпреваря Хорхе. Възползвах се от неговата грешка, за да поведа и след това всичко стана по-лесно с предната гума.„Темпото днес беше невероятно. Преди две седмици карахме 1:31.2/1:31.3 и това беше невероятно, а днес направихме цялото състезание в 1:31.2, това е наистина невероятно.„Щастлив съм. Благодаря на моя отбор за свършената страхотна работа. Благодаря и на всички фенове, които са тук с нас“, каза Баная.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти