Сайнц и Перес са се помирили в медицинския център в Баку

Карлос Сайнц разкри как той и Серхио Перес са се помирили след катастрофата си в заключителната фаза на Гран При на Азербайджан миналата седмица докато се били в медицинския център на пистата в Баку.

Двамата се бореха за третото място в началото на предпоследната обиколка, когато се докоснаха на обратната права и се удариха в стената. Веднага след инцидента Перес и екипът на Ред Бул хвърлиха вината за катастрофата върху Сайнц, който беше по-напред в момента на първоначалния контакт.

В крайна сметка стюардите прецениха, че това е състезателен инцидент, а самите пилоти са го дискутирали докато се седели в медицинския център.

Катастрофата на Перес и Сайнц се оказа състезателен инцидент

„Ние седяхме един до друг в продължение на 20 минути в медицинския център със сърдечни монитори и всичко. Гледахме се един друг и се чудихме какво се станало. Казах му, че не съм направил нищо умишлено и така.„Водихме този диалог в продължение на 20 минути, анализирахме какво се е случило. И изведнъж осъзнахме колко гаден може да е този спорт понякога. Как ние седяхме в медицинския център, вместо да сме на подиума, той ни беше в кърпа вързан.„Шарл беше свършил твърдите си гуми. Най-вероятно и двамата щяхме да го изпреварим. И двамата седяхме и се чудихме как успяхме да не се качим на подиума. Той беше пред нас, но в крайна сметка двамата се пошегувахме, няма лоши чувства помежду ни“, заяви Сайнц пред репортерите в Сингапур.

Сайнц даде своята версия за удара с Перес

Сходно мнение сподели и Перес, който каза, че и двамата са осъзнали, че са се издънили, след като са свалили каските си.

И Перес коментира катастрофата със Сайнц

„Щом свалихме каските си, ние осъзнахме, че сме се издънили, беше много разочароващо да завършим състезанието по този начин. Бяхме в медицинския център, преглеждаха ни, и двамата бяхме добре и искахме да си тръгнем възможно най-бързо от там, защото и двамата бяхме много разочаровани от случилото се.„Всичко това е зад нас, надявам се и двамата за имаме силен финал на сезона. Просто грешни ходове в грешен момент, но не смятам, че сега има значение кой е виновен, и двамата завършихме с нула точки.„Също така нанесохме и много щети за нашите отбори. Двамата се говорихме за това и колко големи за пораженията. Коментирахме, че с трудностите на Шарл може би и двамата щяхме да сме на подиума, но не бяхме. Но всичко това е без значение, нека да обърнем нова страница“, каза пилотът на Ред Бул.

Бащата на Перес в болница след катастрофата в Баку

Той също така коментира и действията си веднага след катастрофата. Кадри от неговата онборд камера показаха как той излиза от колата си и удря Сайнц по главата, докато испанецът още в своя кокпит.

Хорнър обвини Сайнц за инцидента с Перес

„Говорих с Карлос докато той гледаше надолу, просто си говорихме, не съм го удрял. На видеото изглежда по-лошо, отколкото е. Карлос ми е един от най-близките сред пилотите, така че той е последният човек, с когото бих искал да се спречквам. Обърнахме нова страница, надявам се и двамата да имаме силно състезание този уикенд.„Социалните мрежи могат да са много токсично място понякога, така че най-добре е да направиш стъпка назад, защото в повечето случаи хората не знаят истината, а тя е, че и двамата бяхме много разочаровани. Имаше неща, които бяха публикувани, че съм го ударил по главата или нещо подобно, нямам какво да кажа по този въпрос. Карлос знае какво стана, двамата вървяхме заедно до падока и бяхме много разочаровани със себе си, че след такова състезание уикендът ни завърши по такъв начин“, обясни Перес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти