Сайнц даде своята версия за удара с Перес

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц даде своята версия за причината за удара между него и Серхио Перес в началото на предпоследната обиколка на Гран При на Азербайджан.

Пиастри взе реванш от Леклер и спечели след титанична битка в Баку

Двамата се удариха на обратната права, докато спореха за третото място в заключителните етапи от надпреварата. Повторенията показват, че и двамата не променят своите траектории на движение от изхода от завой №2 до момента на контакта, но те просто се пресичат, което води и до инцидента, след който те се удариха в стената и отпадането и на двамата.

Този инцидент тепърва предстои да бъде разгледан от стюардите, а преди това да се случи Сайнц говори пред медиите и разкри какво ще каже на комисарите в своя защита.

Хорнър обвини Сайнц за инцидента с Перес

„Ще им каза, че взех моята обичайна траектория, която използвах във всяка обиколка на тази писта. След втория завой ние винаги мърдаме леко вляво, без да правим някакви странни и внезапни маневри. Шарл, който беше пред мен, също мръдна вляво. Аз просто следвах него и въздушната струя. Чеко реши да не ми оставя никакво място.„Ударих се в бетонната стена под прави ъгъл. Настигах Чеко и Шарл, бях съхранил моите гуми по-добре. Изпреварих Чеко докато той се бореше с Шарл и след това заех обичайната си траектория на изхода от втория завой.„Не направих нищо странно или неочаквано и по някаква причина, която все още не разбирам, ние се ударихме. Мисля, че той имаше достатъчно място, не направих нищо странно. Но предполагам, че това са състезанията понякога – правиш 48 обиколки без нищо да се случи и накрая два тура преди финала нещо такова се случва“, заяви Сайнц.

Снимки: X.com/F1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти