Хорнър обвини Сайнц за инцидента с Перес

Кристиан Хорнър смята, че пилотът на Ферари Карлос Сайнц носи вината за инцидента между него и Серхио Перес в началото на предпоследната обиколка на Гран При на Азербайджан. Тогава двамата излязоха гума до гума на обраната права в борбата си за третото място и се докоснаха, което ги прати в стената.

Пиастри взе реванш от Леклер и спечели след титанична битка в Баку

От повторенията ясно се вижда, че двамата не променят своите траектории на движение, но те просто се пресичат в една точка. Въпреки това шефът на Ред Бул е на мнението, че Сайнц носи вина за катастрофата, която коства много точки и на двамата пилоти.

„От повторенията ми се стори, че Карлос се придвижва към лявата страна на пистата. Огромни поражения, голяма катастрофа. Коства ни точки, критични точки за Чеко и за конструкторския шампионат“, каза Хорнър пред Viaplay малко след финала.

Катастрофата между Сайнц и Перес и последвалата виртуална кола на сигурност не позволи на Макс Верстапен да запише най-бързата обиколка във финалния тур. Ред Бул пък загуби първото място в конструкторския шампионат, в който „Биковете“ вече изостават с 20 пункта от Макларън.

Снимки: X.com/F1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти