Хорнър: В Астън Мартин прибързаха с празненствата за Нюи

Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър смята, че екипът на Астън Мартин е прибързал с празненствата по случай привличането на легендарния дизайнер Ейдриън Нюи.

Британецът беше представен на специална церемония в новата база на Астън Мартин в Силвърстоун в началото на седмица. Нюи ще може да започне работа в новия си тим на 1 март догодина, след като неговият договор с Ред Бул изтече.

Колко време се чака за успехите на Нюи?

Именно това кара Хорнър да мисли, че празненствата са били малко прибързани.

„Очевидно беше голямо събитие за Астън, а Ейдриън винаги е предпочитал да прави нещата по свой начин, така че това беше голяма момента за този отбора. Те избраха да празнуват може би малко предварително, преди той да е изпълнил договора си с Ред Бул, но за този отбор очевидно това е голям момент“, каза Хорнър пред медиите по време на Гран При на Азербайджан.„За мен не беше голяма изненада, с времето стана ясно, че именно това ще е пътят, който Ейдриън ще избере, вместо да се оттегли или да премине в друг екип. За него това е ново предизвикателство. Ще е тъжно да го видим да си тръгва догодина, но ние му пожелаваме всичко най-добро в бъдеще.„Ейдриън е много креативен човек, не е средностатистически дизайнер. Мисля, че той е последният човек във Формула 1, който все още работи с чертожна дъска, така че ще има един период на напасване. Той е уникален в много аспекти и мисля, че в Астън ще разчитат на неговия богат опит.„Гледам назад към общото ни минало, към тези близо 20 години, с усмивка. Всички възходи и падения в този период, но гледам и напред към бъдещето и мисля, че ние сме добре позиционирани за него“, добави Хорнър.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти