Хорхе Мартин се е почувствал като глупак, след като беше пренебрегнат от Дукати

Хорхе Мартин се е почувствал като глупак, след като от Дукати го пренебрегнаха за сметка на Марк Маркес при избора на съотборник за Франческо Баная за следващите два сезона в MotoGP.

Сагата с второто място в заводския екип на Дукати за следващите две години беше една от водещите теми в първата част от настоящата кампания в кралския клас. Претендентите за него бяха трима – Мартин, Маркес и настоящият съотборник на Баная Енеа Бастианини.

Роси ще помага "по всякакъв начин" на Баная в битката с Маркес в Дукати

Бързо-бързо стана ясно, че изборът на Дукати ще бъде между Мартин и Маркес, като очакванията бяха решението да бъде взето преди Гран При на Италия на „Муджело“. Преди началото на уикенда в Тоскана излезе информация, че от Дукати са избрали Мартин и са предложили на Маркес място в сателитния екип (тогава този на Прамак).

Маркес не усеща вина за раздялата между Прамак и Дукати

В хода на Гран При на Италия обаче самият Маркес заяви, че той ще си тръгне от Дукати, ако не получи мястото в заводския тим. В крайна сметка тази заплаха сработи и от Дукати подписаха с шесткратния световен шампион в кралския клас, губейки Мартин и Бастианини. Догодина Мартин ще кара за Априлия, а Бастианини ще бъде пилот на Tech3 КТМ.

Априлия: Мартин не подписа с нас от ярост

В интервю за испанската версия на DAZN Мартин се върна към дните около Гран При на Италия и заяви, че не е бил разочарован от факта, че Дукати са избрали Маркес, а от факта, че са го били пренебрегнали него. Испанецът дори сподели, че се е чувствал като глупак, че след толкова усилия да се докаже той пак е останал с празни ръце.

Бастианини: Не разбирам Дукати, те изпуснаха мен и Хорхе Мартин

„Аз бях по-разочарован от факта, че не бях избра, а не, че те взеха Марк, същото щеше да е, ако бях удължили договора на Енеа. Беше много разочароващо, че след толкова борба да се докажа, те не се интересуваха от мен. Това беше по-разочароващото, чувствах се като идиот. Все едно това, което бях направил, нямаше значение.„Но в крайна сметка това се случи. Аз бях този, който запази най-голямо самообладание в моето обкръжение, не беше толкова зле, колкото изглеждаше. В същия момент аз бях и щастлив, защото усещах, че мога да отида на място, където наистина ще ме обичат (Априлия).„Нещата се случиха толкова бърз, че бяха много лесно. Още същи следобед, след като Дукати ми казаха, аз вече мислех по различен начин, така че беше бързо“, обясни Мартин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти