Саутгейт: Трябваше да върнем английския футбол на картата

Бившият национален селекционер на Англия Гарет Саутгейт заяви, че първо иска да си почине и едва тогава ще прегледа възможностите си за нова работа. Бившият треньор на Мидълзбро е свързван с Манчестър Юнайтед в последните седмици като възможен заместник на Ерик тен Хаг, който не стартира особено убедително сезона. Самият той обаче смята, че може и да се заеме с дейност извън футбола.

Имам много възможности и съм много отворен към това, което предстои. Мога да се заема с нещо във футбола, но мога да поема работа извън футбола. Засега ще взема малко време, в което да си почина, презаредя и след това ще видим. Хората знаят, че трябва да си върна енергията,” коментира бившият селекционер на Англия.

Кейн бе над всички в юбилейния си мач за Англия

Той не пожела да коментира в повече подробности представянето на “трите лъва” след неговото напускане. Англичаните записаха две победи над Ейре и Финландия, показвайки по-офанзивен футбол, което предизвика положителни отзиви от страна на местните анализатори.

“Няма смисъл да говоря за отбора. Смятам, че сега трябва да оставя други хора да поемат нещата, да получат пространство и да отведат отбора към следващите предизвикателства. Няма смисъл да се замесвам. Повишихме очакванията и това бе важно, трябваше да върнем английския футбол на картата. Смятам, че това бе най-подходящият момент за промяна,” заяви Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти