Васьор предупреди: Баку е една от любимите писти на Шарл

Ръководителят на отбора на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор предупреди съперниците на Скудерията да очакват още едно силно представяне от страна на „Черните кончета“ по време на предстоящата Гран При на Азербайджан.

Ферари отива в Баку на гребена на вълната след победата на Шарл Леклер пред тифозите на „Монца“. А в миналото трасето край бреговете на Каспийско море традиционно е било силно за Ферари и в честност за Леклер, който има четири поредни спечелени квалификации в Азербайджан.

Монегаскът стартира от полпозишъна през 2021, 2022 и 2023, като миналата пролет той тръгна първи и в спринта, който се проведе в Баку. Досега обаче Ферари няма нито една победа в Азербайджан, което Васьор ще се надява да се промени в неделя.

Във Ферари още не знаят дали са решили проблема с подскачането

„Уличната писта в Баку включва комбинация от високоскоростни отсечки и много тесни и спънати такива, което ни предоставя едно уникално предизвикателство. В миналото ние винаги сме били конкурентни тук, а и това е една от любимите писти на Шарл. Ние сме на гребена на вълната след победата на „Монца“ и сме амбицирани да продължим в този дух.„И този уикенд можем да очакваме оспорвана битка между водещите четири отбора. Често казвам, че ние се фокусираме върху себе си и е ясно, че това е правилният подход, тъй като от началото на сезона имахме драматична промяна е разпределението на силите между отборите.„Победата ни в Италия подкрепя моята гледна точка, че цялостното изпълнение на уикенда от петък до неделя може да изиграе важна роля в представянето на колата. С Шарл и Карлос (Сайнц) ние отново ще се целим да сме перфектни в Баку, за да се опитаме да запишем още един силен резултат за отбора“, заяви Васьор.

Има ли шанс Ферари за титлата при конструкторите?

След победата на Леклер на в Италия и четвъртото място на Сайнц на „Монца“ Ферари се приближи на само 39 точки от Ред Бул в конструкторския шампионат. Между тях е и тимът на Макларън, който води с 31 пункта пред Ферари и изостава с 8 от заемащия първото място Ред Бул.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти