Нюи: Британските медии демонизират Фетел и Верстапен

В деня, в който Ейдриън Нюи беше представен като най-новото попълнение на Астън Мартин, най-успешният дизайнер в историята на Формула 1 се оплака от начина, по който се отразява световният шампионат в родната му Великобритания. Нюи използва твърде силни думи и това определено няма да му спечелят приятели сред британските медии, а те са много силен съюзник, но и много опасен противник.

Нюи обясни, че отразяването на Sky е „националистично” и е довело до „демонизирането” на двамата световни шампиони на тима – Себастиан Фетел и Макс Верстапен.

Официално: Астън Мартин взе Нюи

„Отвън, не съм сигурен, че хората напълно оценяват и разбират Макс, също както беше и със Себастиан – обясни Нюи. – Първо, заради това, че те бяха демонизирани и те несправедливо страдаха заради това. Може би това се дължи на британските медии, ако съм честен, Sky има огромно влияние в световен мащаб, гледат ги зрители в цял свят, а тяхното отразяване е доста националистично и това също има влияние.”

Защо Ейдриън Нюи е толкова ценен?

Ред Бул бойкотира Sky по време на Гран При на Мексико, тъй като шефовете на тима бяха недоволни от отразяването на британската телевизия – един от водещите на Sky обясни, че Люис Хамилтън е бил „ограбен” в битката за световната титла през 2021, спечелена от Верстапен.

Хюлкенберг: В Баку е истинско улично трасе

Нюи е на мнение, че голяма част от феновете на Формула 1 подценяват Макс Верстапен, като Ейдриън побърза да го сравни с Фернандо Алонсо, с когото ще работи в Астън Мартин – основно по отношение работата с гумите и намирането на най-правилните настройки.

Нюи разказа и за интереса на другите отбори към него

Фетел е автор на един от най-големите скандали в историята на Ред Бул - Мулти 21 от Малайзия 2013, когато не спази заповедите от бокса и открадна победата на съотборника си Марк Уебър. Макс Верстапен също държи на заповедите от бокса, но само когато работят в негова полза, а агресивното му пилотиране и постоянните оплаквания, му спечелиха доста критики и недоволство от страна на медиите. А битката му с Люис Хамилтън през 2021, която му донесе първата световна титла по определено спорен начин, до скоро още беше тема за британските медии.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти