Удар за Бундестима, Фюлкруг пропуска дербито с Нидерландия

Нападателят на Германия Никлас Фюлкруг ще пропусне дербито срещу Нидерландия довечера от Лигата на нациите, съобщава “Билд”. Новината бе потвърдена малко по-късно и от Германския футболен съюз, който обяви, че играчът вече е напуснал лагера на отбора и ще отпътува обратно за Лондон.

Футболистът на Уест Хам е получил проблем с ахилесовото сухожилие след срещата с Унгария, като той се изострил на последната тренировка на Бундестима снощи в Амстердам. Заради него той се прибра в съблекалнята само 15 минути след началото на заниманието заедно с лекаря на отбора Йохен Хане. Малко след това той отново излезе, наблюдаваше от скамейката и още известно време разговаря с доктора и спортния директор Руди Фьолер.

Фюлкруг все още няма гол за новия си отбор Уест Хам, но пък се разписа при разгромната победа с 5:0 над Унгария, като вкара на два пъти и на Евро 2024. Той има 14 гола в 22 срещи за националния тим.

Контузията му ще промени плановете на селекционера на Германия Юлиан Нагелсман, като най-вероятно Кай Хавертц ще заиграе като централен нападател. Възможно е също заместник на Фюлкруг да е Максимилиан Байер или Дениз Ундав, а Хавертц да е зад нападателя.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти