Как от Мерцедес са решили проблема с неувереността на Антонели

В събота отборът на Мерцедес обяви официално Андреа Кими Антонели като свой титулярен пилот за следващия сезон 2025 във Формула 1.

Мерцедес потвърди Андреа Кими Антонели за сезон 2025

Тази новина не беше много изненадваща на фона на месеците на спекулации, че италианецът ще бъде избран за заместник на отващия във Ферари седемкратен световен шампион Люис Хамилтън. По време на тези месеци на спекулации самият Антонели заяви, че не е сигурен, че ще е готов за Формула 1 догодина.

Волф решил за Антонели 5 минути след раздялата с Хамилтън

„Не знам дали ще съм готов, честно. Все още уча много във Формула 2 и определено допускам грешки. Има детайли, които наистина са важни и все още не се справям добре с тях. Все още не правя всичко правилно“, каза Антонели след победата си в основното състезание във Формула 2 в Унгария.

Антонели триумфира в дългото състезание в Унгария

Ден преди да бъде обявен от Мерцедес той направи своя дебют по време на официална сесия във Формула 1, включвайки се в първата тренировка на „Монца“. В нея обаче той се блъсна на „Параболика“ след само десет минути и превърна колата на Джордж Ръсел в „купчина от Лего“ по думите на Тото Волф. Въпреки този инцедент самият Антонели каза, че вижда подобрение в своето каране, което е постигнато благодарение на тестовата програма на Мерцедес.

От началото на годината италианецът направи няколко теста със стар автомобил на тима от Бракли. По неговите думи тези изпитания са му помогнали да се отърва от неувереността, която е имал по-рано през лятото.

Кими Антонели ще се опита да върне Италия на върха във Формула 1

„Между този момент и сега направих няколко теста и видях голямо подобрение. Чувствам се много по-добре в колата. Една от слабостите ми беше дългата серия от обиколки, но в тези тестове се подобрих доста. Това стана, защото се чувствам много по-добре в колата и с всички процедури, но разбира се, имам още много за учене.„Трябва да науча как да се справям с цял състезателен уикенд, катастрофата на „Монца“ беше доказателство за това. Все още се уча как да контролирам всички процедури не само с волана, но и на старта. Но всеки път щом седна в колата аз се чувствам по-добре“, заяви Антонели.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти