Розберг получил предложение да купи акции в Алпин

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг се похвали, че е получил предложение да стане акционер в тима на Алпин в световния шампионат. След Гран При на Италия уточниха, че това е вярно, но допълниха, че не се планира издаването на нови акции, а Нико е получил оферта да закупи част от пакета, който принадлежи на настоящите външни акционери.

В хода на състезателния уикенд Розберг спекулира по темата, като обвърза офертата, която е получил той с предположенията, че целият тим може да бъде обявен за продажба, противно на твърденията на големия шеф на Рено Лука ди Мео и на новия изпълнителен съветник на отбора Флавио Бриаторе.

Ралф изригна срещу Алпин заради Мик Шумахер

Розберг обясни пред Sky Sports F1, че не планира да става акционер в Алпин, но уточни, че тимът, както и всички останали отбори във Формула 1 са “изключително печеливши”.

Магнусен е едва осмият пилот, който получава забрана да участва в състезание

24% от тима на Алпин е собственост на инвеститорска група, съставена от няколко компании, които влязоха в тима през юни 2023, а лице на тази операция стана холивудската звезда Райън Рейнолдс. Според независими оценки, ако тези външни на тима инвеститори решат да продадат дела си, ще реализират печалба от 15% спрямо общата инвестиция от 200 милиона евро, която направиха преди малко повече от година.

Леклер не успя да подобри рекорда за най-бързо състезание в историята на Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти