От Макларън се опитаха да обяснят, че Норис ще стане №1 в тима

След още едно състезание, в което Макларън оставиха двамата си пилоти да се борят и съответно загубиха победата, от британския тим се опитаха да обяснят, че оттук нататък пилот №1 на отбора ще е Ландо Норис. По темата говори шефът на отбора Андреа Стела, но не го направи по особено убедителен начин.

Норис завърши трети и взе бонус точката за най-бърза обиколка, като така успя да намали аванса на Макс Верстапен в битката за световната титла от 70 на 62 точки осем кръга преди края на сезона. Пиастри е 4-и в класирането, на 106 зад Верстапен.

Норис: Оскар ме изненада и успя да ме изпревари

„И двамата ни пилоти все още са в битката за титлата, но Норис е най-добрата позиция според точките – обясни Стела. – Ние се борим срещу Макс Верстапен, така че ако искаме да подкрепяме един пилот, то определено трябва да изберем този, който е в най-добрата позиция. В разговорите ни преди състезанието ние установихме, че Ландо е в най-добрата позиция от гледна точка на шампионата, така че ще говорим с Оскар, с Ландо и ще определим правилата, по които ще работим оттук нататък.”

Страхотен Леклер спечели Гран При на Италия на "Монца"!

Стела допълни, че в тима планират да „работят с Норис”, за да може той да печели състезанията, в които стартира от полпозишън, въпреки че днес Ландо призна, че не е очаквал атаката на съотборника си Оскар Пиастри в първата обиколка.

Верстапен: В момента титлите не са реалистична цел

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти