Магнусен наказан, пропуска състезанието в Баку

Кевин Магнусен ще пропусне следващия старт от сезона във Формула 1 – Гран При на Азербайджан, след като събра 12 наказателни точки. Последната санкция на Кевин дойде днес след удара му с Пиер Гасли на „Монца” – датчанинът беше наказан с 10 секунди, след като стюардите решиха, че той носи вината за инцидента на шикана „Роджа”.

С тези нови две наказателни точки, Кевин вече има максимума от 12, разрешен за една година и това означава автоматично да пропусне следващия старт, освен ако Хаас не обжалва последното наказание на пилота.

Страхотен Леклер спечели Гран При на Италия на "Монца"!

Кевин събра 10 наказателни точки в първите пет състезания тази година и наказанието, което сега стана факт, виси над главата му от доста време. Магнусен обясни, че е „напълно объркан” от това решение на стюардите.

Верстапен: В момента титлите не са реалистична цел

„Двамата с Гасли се борехме твърдо в завой №4, преди това имахме лек контакт и двамата изпуснахме завоя, върнахме се на пистата, нямаше поражения по колите, без последствия за нас и въпреки това ме наказаха с 10 секунди”, обясни Магнусен, който каза, че инцидентът между съотборникът му Нико Хюлкенберг и Дениъл Рикардо е бил по-сериозен, но е донесъл по-малко наказание – 5 секунди за Рикардо, който извади в тревата Нико при 300 км/ч.

Пиастри: Болезнено е, че изпуснахме победата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти