Верстапен: В момента титлите не са реалистична цел

Световният шампион Макс Верстапен предупреди, че титлите при пилотите и конструкторите в момента „не са реалистична цел”, след доминиращият в началото на сезона автомобил на тима RB20 се превърна в „чудовище”.

Макс остана седми в квалификацията, а днес не успя да мине по-напред от шестото място на „Монца” и в нито един момент не беше претендент за местата на подиума. Шампионът финишира на почти 38 секунди от победителя Шарл Леклер и на над 30 секунди зад Ландо Норис, който се бори за световната титла и днес остана трети.

Страхотен Леклер спечели Гран При на Италия на "Монца"!

А пилотите на Макларън свиха аванса на Ред Бул на върха на класирането при конструкторите на 8 точки, докато Макс има 62 точки преднина пред Норис.

Леклер: Много специална победа за мен

„В момента, и двете титли не са реалистична цел – призна Верстапен. – Аз говорих много, сега е ред на тима да направи нужните промени по колата, защото ние минахме от това да имаме доминиращ автомобил в положението да разполагаме с кола, която не може да се кара – всичко това за срок от 6 до 8 месеца. За мен това е много странно и трябва сериозно да променим колата ни. В момента сме зле във всяка една област, необходими са много промени.”

Норис: Оскар ме изненада и успя да ме изпревари

Макс коментира и ситуацията в челото на класирането днес, където Норис стартира от полпозишън, но не успя да спечели.

Пиастри: Болезнено е, че изпуснахме победата

„Да, до известна степен това ми помага, но аз не искам да печеля титли по този начин, целият ни уикенд беше зле – допълни Макс. – Бяхме твърде бавни. Разбира се, забавянето в бокса, който продължи 6 секунди, също ми струва много. Имахме и малък проблем с двигателя и през по-голямата част от времето не можех да карам на пълна газ. По отношение на стратегията също можехме да се справим по-добре, този уикенд бяхме слаби на много фронтове.”

Норис изпусна златна възможност да нанесе сериозен удар срещу Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти