Всички резултати от петия ден на US Open

Петият ден на US Open предложи програмата на мачовете от трети кръг, а за нас, българите, най-важен беше двубоят на Григор Димитров срещу Талон Грикспоор. Гришо спечели с 6:3, 6:3, 6:1 и продължава към осминафиналите без загубен сет, а там ще се изправи срещу Андрей Рубльов.

Григор Димитров отвя трети пореден съперник на US Open без загубен сет

Григор изцяло контролираше случващото се на корта и с лекота преодоля съпротивата на 40-ия в света нидерландец, който никога не е прескачал третия кръг в турнирите от Големия шлем.

Рубльов си осигури среща с Григор Димитров на 1/8-финалите, Тиафо пречупи Шелтън в зрелищен дуел

В истински спектакъл се превърна мачът между Франсис Тиафо и Бен Шелтън. Двамата американци показаха тенис от много високо ниво, но по-големият опит на Тиафо му помогна да надделее в битката, продължила повече от 4 часа.

Тейлър Фриц нямаше проблеми срещу аржентинеца Франсиско Комесана и се наложи с 6:3, 6:4, 6:2. Подобно на Григор Димитров, и Фриц не е губил сет от началото на турнира.

Андрей Рубльов стигна до мач с Гришо след успех с 6:3, 7;5, 6:4 над Иржи Лехечка. Руснакът беше по-стабилен в края на сетовете и направи късни пробиви, които му гарантираха победата.

Голямата сензация дойде във вечерната сесия с отпадането на Новак Джокович. Сърбинът, който е носител на 24 титли от Големия шлем, напусна корта победен от Алексей Попирин.

Сензационен провал за Новак Джокович

Австралиецът от руски произход изигра невероятен мач и се наложи с 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, а в следващия кръг ще има за съперник Франсис Тиафо.

Място на осминафиналите намериха още Каспер Рууд и Брандън Накашима. Рууд направи обрат срещу китайския тийнейджър Джунченг Шанг с 6:7(1), 3:6, 6:0, 6:3, 6:1, а Накашима елиминира Лоренцо Музети с 6:2, 3:6, 6:3, 7:6(4).

Александър Зверев се опази от сериозни неприятности срещу Томас Ечевери.

Зверев се избави от катастрофа в трети кръг на US Open

Арина Сабаленка също трябваше да прави обрат по пътя към осминафиналите в Ню Йорк.

Сабаленка трябваше да прави обрат за 1/8-финал в Ню Йорк
Коко Гоф елиминира Свитолина, Азаренка отпадна

Шампионката от миналата година Коко Гоф записа десета поредна победа в турнира. Американката надви в три сета и се класира за осминафиналите, където ще се изправи срещу Ема Наваро. Напред продължават още Дона Векич и китайката Яфан Уанг, която отстрани Виктория Азаренка.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти