Статистиката подкрепя превъзходството на Макларън

Макларън е най-силният отбор във Формула 1 в последните 4 старта досега, сочи статистиката за точките, спечелени от отборите в тези надпревари.

От “Силвърстоун” насам Мерцедес има две победи: Люис Хамилтън спечели пред родна публика, а след това беше класиран първи и на “Спа”, където пък победителят Джордж Ръсел беше дисквалифициран. Другите две победи са за Макларън - Оскар Пиастри спечели в Будапеща, а Ландо Норис - вчера на “Зандвоорт”.

Защо Верстапен нямаше шанс срещу Норис и Макларън

Средно Макларън взима по 34 точки в тези 4 състезания, Мерцедес - по 20, а Ферари и Ред Бул - по 19,75. С други думи, Ландо Норис и Оскар Пиастри постоянно са в челото на класирането, като това важи и за Макс Верстапен, но не и за Серхио Перес. А вчера двамата пилоти на Мерцедес малко неочаквано се оказаха в дъното на топ 10, въпреки че Ръсел стартира 4-и.

Отборът на Хаас отпътува за "Монца" след драмите с бившия спонсор

Ред Бул са далеч от началото на сезона, когато тръгнаха в Бахрейн с двойна победа, като последно на “Имола” взеха повече от 30 точки, а за Макларън в Англия Норис завърши трети, а Пиастри - 4-и, в Унгария двамата записаха двойна победа, като Пиастри беше първи, в Белгия Оскар завърши втори, а Ландо - пети и вчера Норис доминира на “Зандвоорт”, а Пиастри остана 4-и.

Ралф изригна срещу Алпин заради Мик Шумахер

Ред Бул води с 30 точки аванс пред Макларън в битката за световната титла при конструкторите и ако двата тима събират точки както в последните надпревари, Макларън може да застигне шампионите още през септември.

Норис: Глупаво е да говорим за титлата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти