Алонсо смята, че Ферари ще са фаворити в следващите стартове

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо направи изненадваща прогноза, че тимът на Ферари ще е фаворит в следващите стартове, въпреки формата на Скудерията през лятото.

След победата на Шарл Леклер в Монако „Черните кончета“ влязоха в серия от пет старта без нито един подиум. Тя беше прекъсната в Белгия непосредствено преди лятната пауза, но едва след дисквалификацията на победителя Джордж Ръсел. В Нидерландия вчера обаче Леклер спечели едно реално трето място, докато съотборникът му Карлос Сайнц също направи силно състезание, в което прогресира от десетото до петото място.

Според Алонсо обаче следващите стартове ще са подходящи за Ферари, тъй като те ще са на писти, които много повече подхождат на SF-24. Този уикенд Формула 1 се насочва към „Монца“ за домашното състезание на Ферари, след което предстоят две улични надпревари в Азербайджан и Сингапур, които традиционно са силни за Скудерията.

Променената "Монца" очаква пилотите този уикенд

„Мисля, че от водещите четири отбора Мерцедес са малко нагоре-надолу, но Макларън, Ред Бул и Ферари се борят за подиума всеки уикенд. В следващите състезания на пример Ферари трябва да са водещият отбор. След това, което видяхме миналата година на „Монца“ и в Сингапур, както и победата на Шарл в Монако, ме карат да мисля, че те ще са фаворити“, заяви Алонсо след финала на Гран При на Нидерландия вчера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти