Верстапен за шампионата: Алармиращо е, но не трябва да се паникьосваме

Световният шампион Макс Верстапен загуби нови осем точки в битката за титлата във Формула 1 през 2024 година, след като завърши втори в домашната си Гран При на Нидерландия вчера.

Ландо Норис не остави шансове на Макс Верстапен на "Зандвоорт"

Пилотът на Ред Бул поведе в началото, но след това беше догонен и изпреварен от Ландо Норис, който впоследствие спечели с аванс от цели 22.8 секунди на „Зандвоорт“. Веднага след финала моторспорт съветникът на „Биковете“ алармира, че подобно представяне поставя под заплаха и двата шампионата за Ред Бул.

Д-р Марко алармира: И двата шампионата са в опасност

При конструкторите екипът от Милтън Кийнс води с 30 точки пред Макларън, докато при пилотите Верстапен има доста по-солиден аванс от 70 пункта пред Норис. Самият Верстапен призна, че ситуацията е алармираща, но добави, че в Ред Бул не трябва да се паникьосват.

Норис: Глупаво е да говорим за титлата

„Мисля, че този уикенд като цяло беше лош, така ние трябва да разберем защо. Последните състезания също не бяха фантастични. Така че това само по-себе си беше алармиращо. Но ние не трябва да се паникьосваме. Просто се опитваме да подобрим ситуацията и точно върху това работим. Но Формула 1 е много сложен спорт“, заяви световният шампион.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти