Норис: Глупаво е да говорим за титлата

Въпреки доминантната си победа в Гран При на Нидерландия Ландо Норис смята, че е глупаво да се говори за титлата във Формула 1 предвид неговия доста голяма пасив спрямо Макс Верстапен.

Ландо Норис не остави шансове на Макс Верстапен на "Зандвоорт"

Преди финалните девет кръга за годината трикратният световен шампион води със 70 пункта пред Норис, който на „Зандвоорт“ стопи 8 точки от изоставането си. Простата математика показа, че Норис ще трябва да топи средно по 7.78 пункта на кръг, за да изпревари Верстапен в битката за титлата.

Норис продължава да държи съдбата на титлата в своите ръце

„Боря се за титлата от първото състезание насам, не е нещо, което да съм решил изведнъж. Трябва да се представям по-добре. През цялата година работя много здраво и пак съм на 70 точки зад Макс. Така че в момента ще е глупаво да мислим за това.„Гледам на всяко състезание отделно и просто се старая да продължавам да правя това, което правя. Няма смисъл да се мисли много напред или за друго. В момента не ме интересува. Просто гледам състезание за състезание, така че това не е въпрос, който да ми бъде задаван всеки уикенд“, каза Норис, когато беше попитан дали смята, че ще може да се бори за титлата през тази година след финала вчера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти