Мерцедес срещу Макларън във втората тренировка

Пилотите на Мерцедес и Макларън окупираха челото на класирането във втората свободна тренировка за Гран При на Нидерландия на пистата “Зандвоорт”. За разлика от първата сесия днес времето беше хубаво и пилотите използваха само сликове - най-меките и средно твърдите.

Част от програмите на пилотите обаче се обърка заради катастрофата на Нико Хюлкенберг с Хаас, който се завъртя на спирането за първия завой, след като блокираха задните му колела. Германецът пресече зоната за сигурност и се удари странично в предпазните огради, а заради инцидента сесията беше спряна с червен флаг. Колата му обаче беше много бързо преместена и пилотите се върнаха на пистата с меки сликове и по-леки автомобили.

Джордж Ръсел с Мерцедес постигна най-доброто време - 1.10,702 минути с меките сликове, а на 0,061 секунди зад него остана Оскар Пиастри с Макларън, като гумите на Ръсел бяха на 5 обиколки, а тези на австралиеца - на 7.

Веднага зад тях завършиха Люис Хамилтън (Мерцедес) и Ландо Норис (Макларън), който беше най-бърз в първата тренировка. Двамата останаха зад съотборниците си, като Хамилтън завърши на 0,111 секунди от Ръсел, а Норис - на 0,259 секунди. Симулацията на състезателно със средно твърди гуми темпо показа, че и тук силите на двата тима са почти изравнени.

Норис стартира с първо време на “Зандвоорт”

Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул остана едва пети, на 0,284 секунди, като в нито един момент любимецът на местната публика не успя да влезе в битката на четиримата пилоти пред него, при това и с двата модела гуми. Топ 6 допълни Фернандо Алонсо с Астън Мартин, като симулацията на състезателно темпо на испанеца показа, че тимът му може и да има предимство пред Ферари. Двамата пилоти на Скудерията Шарл Леклер и Карлос Сайнц останаха 9-и и 19-и, като Карлос пропусна по-голямата част от тренировката заради повреда в скоростната кутия.

Във Франция: Антонели вече е подписал с Мерцедес

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти