Стритески спечели рали „Барум”, Каменов – трети в класа си

Доминик Стритески (Шкода Фабия RS Rally2) спечели 53-ото издание на рали „Барум”, 6-и кръг от Европейския рали шампионат и сложи край на серията от 8 поредни победи на сънародника си Ян Копецки в най-голямото чешко рали.

Българският екипаж Любен Каменов/Валентин Будинов (Пежо 208 R2) завърши на 3-о място в своя клас RC4 II и на 48-а позиция в генералното класиране. Българите започнаха деня на 5-о място в класа си, но се изкачиха в подреждането, след като записаха пет поредни втори места RC4 II в последните пет отсечки на ралито.

Александър Томов за представянето си в рали „Барум”

Доминик Стритески, който е начело в чешкия шампионат, днес контролира хода на ралито и пазеше аванс от над 20 секунди, който да му гарантира победата, която от своя страна на практика му гарантира националната титла.

Медицински проблем извади Екатерина Стратиева от рали "Барум"
Два български екипажа стигнаха до края на деня в рали „Барум”

В борбата за първото място в европейския шампионат днес лошият късмет се падна на Матийо Франчески (Шкода Фабия RS Rally2), който спука две гуми в първото минаване на „Пиндула” и отпадна от седмото място в генералното класиране, като остана без точки. Европейският шампион Хейдън Падън (Хюндай i20 Rally2) стигна до зоната на точките, след като вчера потъна до дъното на топ 20 и след „Барум” остана начело в класирането с 13 точки аванс пред Франчески, който записа второ отпадане в ERC този сезон.

Снимка: Пресцентър на рали "Барум"

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти