Промени ли се нещо в Ред Бул след раздялата с Нюи?

Ейдриън Нюи все още официално е част от отбора на Формула 1, но вече не се занимава с проекта на „Биковете“ във Формула 1. Вместо това той продължава да работи върху първата хиперкола на Ред Бул – RB17, която беше представена по време на Фестивала на скорост в Гудууд по-рано това лято.

Ред Бул показа официално RB17 – последното произведение на Нюи

Техническият директор на „Биковете“ Пиер Ваше даде интервю за нидерландската версия на motorsport.com, в което дискутира как раздялата с Нюи се отразява на работата на техническия екип на тима. По думите на французина напускането на Нюи не променя нищо, въпреки че той е „много успешна“ личност във Формула 1 със своите общо 25 титли от началото на 90-те години насам.

Бивш пилот на Ред Бул: Нюи и Астън Мартин са се разбрали

„Обратната връзка на Ейдриън разбира се беше много ценна и полезна за нас. Както във всеки бизнес, както и в живота, трябва да гледаш напред, но не искам да отнемам нищо от това, което той е направил за отбора през годините, нито от това, което той значи за мен.„Той има огромен опит, много е умен и е много успешен. Но ние сме там, където сме. Нашите ежедневни операции не са се променили, като изключим факта, че никой не гледа през рамото ни и не ни пита дали сме помислили за това, или онова. Но фундаментално нищо от това, което правим, не се променя.„Мисля, че неговото влияние върху RB20 беше по-малко. Той беше част от екипа, но в един екип е трудно да прецениш кой какво точно прави. Работите заедно като група към една обща цел.„Това важи за всяка компания. Никой не казва, че един е свършил 10%, друг 20% и така нататък. Един отбор не работи така. Всеки има намерението да направи колата по-добра и на база твоята роля и твоята функция в тази компания ти се опитваш да даваш най-доброто от себе си. Така работим ние и дори един човек вече да не е тук, ние продължаваме да го правим.„Самата организация не се е променила, защото ние вече бяхме организирани по начин, който ни позволяваше да работим без неговия принос. Това се е случвало и преди, имало е моменти, в които той е отсъствал повече спрямо друг път. Основната разлика е, че сега неговият принос изобщо го няма, но самата организация не се е променила. Просто трябва да се справяме без него“, каза Ваше.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти