Ливърпул ще изчака с новия договор на Ван Дайк

Ръководството на Ливърпул планира да предложи нов договор на защитника Вирджил ван Дайк. Настоящият контракт на нидерландеца изтича през лятото на 2025 година и на "Анфийлд" по-скоро искат да задържат 33-годишния футболист. Шефовете обаче не искат да прибързват и смятат да стартират евентуалните разговори за удължаване на договора му в края на 2024 година, твърди "Футбол Инсайдър".

Бъдещето на Ван Дайк е обект на доста спекулации в последните месеци именно разарди изтичащия му договор. Наскоро самият той призна, че все още не е получил предложение за удължаването му. Появиха се и различни спекулации, пращащи играча далеч от "Анфийлд", най-често свързани с оферти от Саудитска Арабия, но за момента ветеранът показва лоялност към мърсисайдци и не мисли за раздяла.

Ван Дайк дойде в Ливърпул от Саутхамптън през 2018 година и бързо стана ключов играч за "червените". Той има 270 мача, 23 гола и 12 асистенции за клуба, с който спечели титлата на Англия, Шампионската лига, ФА Къп, 2 пъти Купата на Лигата, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. През 2019 година пък заслужи и наградата за Най-добър играч в Премиър лийг, както и приза на УЕФА за Най-добър футболист в Европа.

Ван Дайк призна, че все още Ливърпул не му е предложил нов договор

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти