Беарман посочи най-голямата си слабост преди дебюта си във Формула 1

Бъдещият пилот на отбора на Хаас във Формула 1 Оливър Беарман посочи своята най-голяма слабост преди пълноправния си дебют в спорта догодина.

Британецът вече има един старт на своята сметка, след като по-рано тази година той замени Карлос Сайнц в тима на Ферари за Гран При на Саудитска Арабия. С оглед обстоятелствата, пред които беше изправен той в Джеда, представянето му беше оценено много високо и именно то беше един от ключовите фактори, които убедиха Хаас да му гласува доверие за догодина.

Беарман посочи основния фактор зад неговото привличане в Хаас

Тогава обаче очакванията към Беарман ще са много по-високи, а самият той посочи какво смята за своята най-голяма слабост. Добрата новина за него е, че до края на тази година той ще участва в още поне две петъчни тренировки с Хаас, както и в теста след края на сезона, което ще му даде още малко време, в което той да поработи върху тази своя слабост.

Леклер даде ценен съвет на Беарман за дебютния му сезон

„Има много неща, няма как да ги разбера всичките в само една сесия. Основното е квалификационното ми темпо, то е по-слабо. Но това го казах след последните няколко тренировки.„Правя малки стъпки, но винаги си мисля, че ако получа още един комплект гуми нещата ще са добре. Просто още свиквам с адаптацията от твърдите или средно твърдите към меките гуми и използването на по-агресивен режим на двигателя с по-малко гориво на борда. Разликата е доста голяма и все още не мога да ѝ свикна. Но в същото време става дума само за първата свободна тренировка, така че няма смисъл да поемам излишни рискове“, каза Беарман.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти