Леклер даде ценен съвет на Беарман за дебютния му сезон

Пилотът на Ферари Шарл Леклер даде ценен съвет на бъдещия пилот на Хаас Оливър Беарман за неговия дебютен сезон във Формула 1 с отбора на Хаас догодина.

Британецът вече направи своя дебют, след като замени Карлос Сайнц за Гран При на Саудитска Арабия по-рано през сезона, когато испанецът трябваше да се оперира по спешност от апендицит. Беарман финишира седми в Джеда, след което той беше свързван с място в Хаас за следващия сезон, а неговото привличане в американския тим беше потвърдено миналата седмица.

Хаас потвърди официално Оливър Беарман за сезон 2025 във Формула 1
Хаас потвърди официално Оливър Беарман за сезон 2025 във Формула 1

Според Леклер Беарман е достатъчно подготовен за Формула 1, но все пак монегаскът му даде един ценен съвет за дебютната му кампания. Според пилота на Ферари британецът не трябва да се поставя под излишно напрежение в опита си да впечатли, а по-скоро трябва да бъде спокоен и търпелив.

„Познавам Оливър много добре и наистина вярвам, че той е много талантлив. Мисля, че първата година е различна за всеки пилот, защото тя зависи и от подготовката, която имаш. Аз смятам, че Оливър е подготвен много добре. Това се видя в Джеда, където той скочи в колата и веднага беше много силен.

„Но аз бих го посъветвал да не бърза и да не се поставя под излишно напрежение. Той все още е много млад и има нужната скорост, вече го демонстрира. Сезонът му във Формула 2 не е лесен, тъй като отборът му (Према) има затруднения и то доста, но той е много бързи и нямам съмнения, че това ще се запази и във Формула 1.

„Той просто трябва да отдели нужното време на нещата, да допусне грешките, които трябва да допусне и да си вземе поука от тях, за да стане по-добър пилот. Не трябва да се поставя под излишно напрежение, защото често това се отразява негативно на представянето“, заяви Леклер.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички