Валентина Георгиева: Очаквам да направя велики неща и да продължа историята, която започнах

Валентина Георгиева беше изключително щастлива, след като се класира на пето място на прескок на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж.

Блестяща Валентина Георгиева пета във финала на прескок, поредно злато за легендата Байлс

"Щастлива съм. Постигнах крайната си цел. Исках просто да достигна на Олимпийски игри, никой не говореше дори за финал. Попаднах във финалите. Влязох с девета оценка, сега завършвам на пето място. Нямам какво повече да кажа. Просто невероятно", заяви 18-годишната Георгиева, която беше с първи стартов номер на финала.

"Нямах очаквания, че ще стигна до петото място. Смятах, че ще си остана осма, защото пак ме ощетиха на първия прескок. Но това е финал и всичко става, което отново се доказа. Не мога повече да искам. Здрава съм, ходя, говоря и всичко е наред", допълни тя.

Тийнейджърката днес изравни постижението на личния си треньор Филип Янев, който завърши пети на прескок на Олимпиадата в Атина 2004.

Българското участие днес: Хавиер Ибанес гарантира първи медал за България

"Очаквам да направя велики неща и да продължа историята, която започнах. Казах, че ще надмина треньора ми по класиране, но не стана. Изравнихме се, и двамата сме пети на Олимпиада и ще се старая да успея да го задмина рано или късно", заяви Георгиева.

Георгиева, която се завърна в спорта след тежка контузия на коляното, стана първата българска финалистка на отделен уред на Олимпиада от 32 години след Силвия Митова, която остана на земя в Барселона 1992.

„Чувствам се страхотно. Това е история. 32 години не е малко време и доколкото знам от българите бях първата тук, която се класира за финал. Сега ще стискаме палци за всички други българи. Дай Боже, да вземем медали и да се върнем горди и щастливи", каза гимнастичката.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти