Макс се обяви срещу правилото „Верстапен”

Световният шампион Макс Верстапен се обяви срещу правилото, въведено заради него във Формула 1. И не става въпрос за забраната за смяна на посоката в зоната за спиране, което се цитира най-често, а за това за минималната възраст, на която един пилот може да се сдобие със суперлиценз, за да кара в световния шампионат.

Макс спечели първата си победа във Формула 1 на 18 години 134 дни и ще е изключително трудно това му постижение да бъде повторено в близко бъдеще, не само заради възрастовата граница, поставена от ФИА.

Ще има ли още наказания за Верстапен?

„От правилата зависи дали някога във Формула 1 ще има по-млад победител от мен – обясни Макс в подкаста Talking Bull. – Те промениха правилата и сега трябва да си на 18, за да караш във Формула 1. Сега, за щастие, може по-лесно да се постигне изключение от тези правила, но честно казано, изобщо не ми пука за тези рекорди. Ако съм на плажа с джин и тоник, то наистина няма да ми пука за тези рекорди, ще го преживея!”

Кристиан Хорнър: Можехме да спечелим на “Спа”

ФИА дава възможност за изключение от правилото за 18 години, като разглежда всеки случай, в който даден отбор е поискал разрешение да използва по-млад пилот във Формула 1, стига той да е събрал необходимите точки от предишни сезони, за да кара в световния шампионат.

Еди Джордан: Ауди допуска фундаментална грешка по пътя към Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти