Изненада в Макларън: В Ред Бул са използвали повече подобрения по RB20

В хода на първата половина на сезон 2024 във Формула 1 Макларън успя да постигне най-успешното развитие на своя автомобил MCL38 и вече има кола, с която да се бори за победите на почти всички трасета. От друга страна, развитието на RB20 на световните шампиони от Ред Бул не върви толкова успешно – колата беше много силна в първите няколко състезания, след което обаче съперниците на Ред Бул ги застигнаха и задминаха. И на практика, последният успешен пакет подобрения за RB20 се появи в Япония, следващите просто не дадоха очаквания ефект.

„През първата половина на сезона Ред Бул са използвали повече нови компоненти и части от нас – заяви тим шефът на Макларън Андреа Стела. – Знам, че те подготвят няколко пакета нови неща за след лятната пауза, но ние също през втората половина на годината ще имаме нови части, при това многократно.”

От Уилямс се свързали със Сайнц още в Абу Даби миналата година

Стела призна, че развитието и налагането на MCL38 като най-бързият автомобил е изненада.

Джони Хърбърт: Перес е сломен психически

„От Маями насам ние имаме най-малко нови неща по колата – потвърди италианецът. – Да, пакетът за Маями беше много голям, но имаме подобрения и за втората половина на сезона.”

Колко спечели Джордж Ръсел от по-леката кола?

Стела отличи постоянството в представянето на Ландо Норис и Оскар Пиастри, въпреки че анализаторите ги критикуват за някои грешки, както и това, че Макларън печели точки във всяко и едно състезание и обяви, че вече е спрял да брои поредните подиуми, но смята, че са към 10.

Провали ли Ред Бул състезанието на Чеко в неделя?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти