Перес остава в Ред Бул поне до края на сезона

Серхио Перес ще запази мястото си в Ред Бул във Формула 1 поне до края на сезона, съобщи motorsport.com. По време на Гран При на Белгия през уикенда имаше усилени слухове, че това може да е последният старт на мексиканеца в световния шампионат. Перес до последно твърдеше, че ще запази мястото си, но доктор Хелмут Марко обясни, че в понеделник ще има среща, на която ще се определи бъдещето на Чеко.

От Ред Бул не обявиха официално какви са резултатите от срещата, в която се участвали шефовете на тима, включително Кристиан Хорнър и доктор Марко. Но според различни източници, Хорнър е съобщил, че Перес остава за втората половина на сезона, която стартира в края на август с Гран При на Нидерландия.

Сагата приключи! Карлос Сайнц избра къде ще продължи кариерата си

Слабото представяне на Перес този сезон позволи на Макларън да догони Ред Бул в класирането на конструкторите, като след “Спа” разликата между двата тима е едва 42 точки. В Белгия Леко стартира от първа редица, но на финала остава едва 8-и, като беше класиран седми заради дисквалификацията на победителя Джордж Ръсел.

Доктор Марко критикува остро Серхио Перес след Гран При на Белгия

Според много анализатори, това е последният шанс за Перес да убеди шефовете си до края на сезона, че заслужава да изпълни новия си договор, който той подписа по-рано тази година.

Това ли е причината Джордж Ръсел да загуби заслужената победа в Белгия?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти