Доктор Марко обяви, че мирът се е завърнал в Ред Бул

Макс Верстапен записа силно представяне в двете свободни тренировки за Гран При на Белгия – първо място в първата и трето във втората тренировка. Световният шампион е сред фаворитите за първото място в квалификацията утре, но от Ред Бул вече обявиха, че той ще бъде наказан с 10 места назад на старта заради смяна на двигател.

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обаче обяви, че проблемите и търканията от Унгария са забравени и при световните шампиони отново цари мир и разбирателство.

Пилотите на Макларън излязоха начело във втората тренировка

„Проблемът е решен – беше категоричен бившият пилот. – Няма нужда то повече дискусии, всичко е оправено, няма проблем. Случват се такива неща, сега всичко е наред.”

В Мерцедес губят почти 1 секунда на правите на „Спа”

Преди уикенда Макс заяви, че няма да се извини на тима за избухванията си по радиото, а доктор Марко обясни, че отборът е разочаровал Верстапен с действията си в неделя. Днес тв излъчването на двете свободни тренировки не акцентира много на радио комуникацията между Макс и Джанпиеро Ламбиазе, но когато това ставаше, двамата демонстрираха много добро настроение.

Норис не е доволен въпреки първото място днес
Рено закрива програмата си за двигатели във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти