Фаворитите не допуснаха изненади в Лига Европа

Днес във втория квалификационен кръг на Лига Европа се изиграха девет срещи. Българският представител Ботев (Пловдив) се представи силно при гостуването си на Панатинайкос, въпреки че загуби с 1:2. В останалите срещи също не се стигна до изненади и определяните като фаворити тимове постигнаха резултати, които им дават спокойствие преди реваншите след седмица.

Рапид (Виена) изкова ценна победа с 2:1 при гостуването си на Висла (Краков). Австрийците стигнаха до успеха, въпреки че играха цяло второ полувреме с човек по-малко.

Рапид (Виена) наказа Висла с човек по-малко

Отличен резултат на чужд терена постигна и Трабзонспор. Турският тим се наложи с 2:0 над Ружомберок и едва ли ще има проблеми на реванша след седмица.

Трабзонспор показа класа в Словакия

Носителят на Купата на Хърватия Риека не можа да се справи с втородивизионния румънски Корвинул (Хунедоара). Мачът в северната ни съседка приключи 0:0.

Корави румънци удържаха Риека

Скандинавският сблъсък между Молде и Силкеборг завърши с успех на норвежците с 3:1. С по гол и асистенция за норвежците се отличха Магнус Айкрем и Кристиан Ериксен.

Молде взе аванс в скандинавско дерби

Шведският Елфсборг взе минимален аванс при гостуването си на Шериф (Тираспол) - 1:0. Попадението падна малко преди края на мача от дузпа.

Елфсборг си тръгна с победа от Молдова

Килмарнък и Серкъл Брюж завършиха при равенство - 1:1. За домакиинте от Шотландия това беше първи мач в европейските клубни турнири след петгодишно прекъсване.

Kилмарнък се завърна в Европа с равенство

Новият треньор на Аякс Франческо Фариоли дебютира с победа. Грандът от Амстердам надви Войводина (Нови Сад) с 1:0 след попадение на резервата Бранко ван ден Боомен в 85-ата минута.

Аякс се измъчи с Войводина в дебюта на Фариоли

Брага очаквано победи гостуващия Макаби (Петах Тиква). Португалците се наложиха с 2:0 след попадения в началото на второто полувреме, а титуляр за отбора от Израел беше Пламен Гълъбов.

Брага не се затрудни с отбора на Пламен Гълъбов

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти