От Алпин блокирали трансфер на Окон в конкурентен тим

Според информация на италианската версия на motorsport.com отборът на Алпин е блокирал трансфера на Естебан Окон в отбора на Уилямс още по време на сезон 2024 във Формула 1.

Информацията за потенциалното преминаване на френския състезател в Уилямс, където той да замени Логан Сарджънт, се появи по време на Гран При на Великобритания преди две седмици. Според нея Окон щеше да се присъедини към базирания в Гроув екип по време на лятната пауза, за да довърши сезона вместо американския пилот, който с нищо не впечатлява още от дебюта си през миналата година.

В Уилямс вече намериха заместник на Логан Сарджънт?

Изглежда обаче от Алпин са блокирали този трансфер и Окон ще трябва да изкара докрай годината с отбора, с който така или иначе той ще се раздели в края на кампанията. Най-вероятната причина от Алпин да блокират преминаването на Окон в Уилямс е фактът, че двата отбора са директни съперници в конструкторския шампионат.

Ваулс потвърди, че се обмисля предсрочна раздяла със Сарджънт

След първите 12 кръга за сезона Алпин заема осмото място в класирането с девет точки, а Уилямс е девети с четири пункта. Всички те са спечелени от Алекс Албон, които влезе в топ 10 в Емилия-Романя и Великобритания, финиширайки девети и в двата случая. Най-доброто класиране на Сарджънт този сезон е 11-то му място от „Силвърстоун“, но освен него той няма нито едно друго финиширане по-напред от 14-та позиция, която е постигнал само веднъж в Саудитска Арабия.

Окон вече е подписал договор с новия си отбор

Иначе очакванията са догодина Окон да се състезава за отбора на Хаас, като според някои източници договорът между двете страни вече е подписан. По-рано днес американският тим обяви официално, че се разделя с Кевин Магнусен в края на сезона. Това освобождава пътя пред Окон, който да стане съотборник с вече потвърдения новак Оливър Беарман.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти