Ваулс потвърди, че се обмисля предсрочна раздяла със Сарджънт

Ръководителят на отбора на Уилямс във Формула 1 Джеймс Ваулс потвърди пред репортерите по време на Гран При на Великобритания миналата седмица, че тимът от Гроув действително обмисля предсрочна раздяла с Логан Сарджънт.

Американецът почти сигурно ще загуби мястото си в екипа за сезон 2026, но изглежда, че той може дори да не види финала на втората си кампания във Формула 1. Още от дебюта си той е твърдо в сянката на Алекс Албон и с изключение на няколко по-добри представяния той е по-скоро в дъното на колоната.

В Уилямс вече намериха заместник на Логан Сарджънт?
В Уилямс вече намериха заместник на Логан Сарджънт?

През тази година той все още няма спечелена точка, а неделната Гран При на Великобритания бе най-доброто му представяне през сезона. Сарджънт завърши 11-ти на „Силвърстоун“, но въпреки това Ваулс призна, че е възможна смяна в средата на сезона.

„Ние постоянно го обмисляме. На Логан сме казали, че тук е меритокрация и постоянно трябва да доказваш, че заслужаваш място в спорта. Това е същото нещо, което сме му казвали през последните 18 месеца, но ние сме отворени към всичко.

„Това, което съм казвал преди и продължавам да го твърдя и днес е, че колата ни не е достатъчно бърза, но това е моя отговорност. Пилотите не са виновни, че страдаме. Просто другите се развиват по-бързо от нас и ние трябва да ускорим този процес“, обясни Ваулс.

Той също така коментира и ситуацията около Карлос Сайнц, който си остава основна цел на Уилямс за сезон 2025. Ваулс призна, че най-вероятно развитие по тази тема ще има по време на лятната пауза, но отчете, че пред Уилямс има други опции, ако не успее да се разбере с настоящия пилот на Ферари.

Уилямс се отказва от Карлос Сайнц?
Уилямс се отказва от Карлос Сайнц?

„Отново ще кажа, че той е пилот от световна класа. Така че решението няма да е скоро, не трябва да го вземем днес. Но както вече казах, точното време не е важно за мен, важното е каквото и да е решението, то да бъде с цел формиране на дългосрочно партньорство.

„Уверен съм, че нещата ще се изяснят преди септември, както е обичайно. Нормалната рутина е контрактите да се договарят през август и ние се връщаме към нея. Сигурен съм, че дотогава всичко ще се изясни.

„Ние имаме и други варианти, просто казано. Мисля, че сме на вариант Ю или Я вече, да сме ясни. Но има много движещи се части, повече, отколкото светът вижда, но всичко ще придобие смисъл, щом пазарът на пилотите се разгърне“, каза Ваулс.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички