Друг германски съдия за рефера на Нидерландия - Англия: Това е срамен мач

Един от бившите популярни немски съдии Мануел Графе се изказа изключително критично за представянето на своя колега Феликс Цвайер във вчерашния полуфинален сблъсък между Англия и Нидерландия. Той дори го определи като “голям срам” в историята на германските съдии, а повод за това са не само някои спорни решения на рефера, но и това, че Цвайер през 2005 го е отстранен за шест месеца от съдийството за взимане на подкуп в размер на 300 евро.

Англия отново е на финал, Оли Уоткинс разплака "лалетата"

“Цвайер, както винаги. Съдийската комисия не успя да предотврати това, което можеше да бъде предотвратено: споровете около съдийските решения. Сякаш нямаше друг съдия в цяла Европа. Това е удар за всички почтени рефери. Този мач ще остане в историята като голям срам в славната история на германското съдийство през последните десетилетия,” напиша вече бившият рефер Графе.

Вероятно най-спорната ситуация около полуфиналния сблъсък между Англия и Нидерландия ще остане дузпата, отсъдена в полза на “трите лъва”. Първоначално Феликс Цвайер посочи удар от вратата, но след намеса на ВАР той бе привикан да гледа повторно положението и промени решението си на дузпа. Впоследствие други кадри пък показаха, че има сериозни съмнения за игра с ръка от страна на Букайо Сака малко преди тази ситуация, но те не бяха взети под внимание.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти