Ваулс потвърди, че се обмисля предсрочна раздяла със Сарджънт

Ръководителят на отбора на Уилямс във Формула 1 Джеймс Ваулс потвърди пред репортерите по време на Гран При на Великобритания миналата седмица, че тимът от Гроув действително обмисля предсрочна раздяла с Логан Сарджънт.

Американецът почти сигурно ще загуби мястото си в екипа за сезон 2026, но изглежда, че той може дори да не види финала на втората си кампания във Формула 1. Още от дебюта си той е твърдо в сянката на Алекс Албон и с изключение на няколко по-добри представяния той е по-скоро в дъното на колоната.

В Уилямс вече намериха заместник на Логан Сарджънт?

През тази година той все още няма спечелена точка, а неделната Гран При на Великобритания бе най-доброто му представяне през сезона. Сарджънт завърши 11-ти на „Силвърстоун“, но въпреки това Ваулс призна, че е възможна смяна в средата на сезона.

„Ние постоянно го обмисляме. На Логан сме казали, че тук е меритокрация и постоянно трябва да доказваш, че заслужаваш място в спорта. Това е същото нещо, което сме му казвали през последните 18 месеца, но ние сме отворени към всичко.„Това, което съм казвал преди и продължавам да го твърдя и днес е, че колата ни не е достатъчно бърза, но това е моя отговорност. Пилотите не са виновни, че страдаме. Просто другите се развиват по-бързо от нас и ние трябва да ускорим този процес“, обясни Ваулс.

Той също така коментира и ситуацията около Карлос Сайнц, който си остава основна цел на Уилямс за сезон 2025. Ваулс призна, че най-вероятно развитие по тази тема ще има по време на лятната пауза, но отчете, че пред Уилямс има други опции, ако не успее да се разбере с настоящия пилот на Ферари.

Уилямс се отказва от Карлос Сайнц?

„Отново ще кажа, че той е пилот от световна класа. Така че решението няма да е скоро, не трябва да го вземем днес. Но както вече казах, точното време не е важно за мен, важното е каквото и да е решението, то да бъде с цел формиране на дългосрочно партньорство.„Уверен съм, че нещата ще се изяснят преди септември, както е обичайно. Нормалната рутина е контрактите да се договарят през август и ние се връщаме към нея. Сигурен съм, че дотогава всичко ще се изясни.„Ние имаме и други варианти, просто казано. Мисля, че сме на вариант Ю или Я вече, да сме ясни. Но има много движещи се части, повече, отколкото светът вижда, но всичко ще придобие смисъл, щом пазарът на пилотите се разгърне“, каза Ваулс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти