Решението за бъдещето на Ди Джанантонио в MotoGP вече е взето

Пилотът на VR46 Дукати Фабио Ди Джанантонио заяви пред репортерите след финала на Гран При на Германия, че решението за неговото бъдеще в MotoGP вече е взето и съвсем скоро то ще бъде обявено.

Италианецът бе много близо до това да остане без място в кралския клас за този сезон след решението на Грезини да го замени с Марк Маркес. Силният финал на 2023 година от страна на Ди Джанантонио, включително и неговата победа в Катар, обаче убедиха Валентино Роси да му даде шанс и така Ди Джанантонио остана в MotoGP.

„Решението за бъдещето ми вече е взето и скоро ще бъде обявено“, каза Ди Джанантонио в неделя.

Въпросното решение най-вероятно визира факта, че и през следващата година италианецът ще кара за VR46, но с една голяма разлика. Той няма да разполага с едногодишна машина, както е сега, а с актуална такава.

По-малко заводски мотори на Дукати в MotoGP догодина

От началото на 2024 година Ди Джанантонио е вторият най-силен пилот с модела Desmosedici GP23, като по-силно от него се представя единствено Марк Маркес. Както е известно догодина испанецът ще бъде в заводския тим на Дукати, а Ди Джанантонио изглежда ще получи единствената допълнителна заводска машина, която Дукати ще има.

„Щастлив съм. Мисля, че ние свършихме страхотна работа в първата част от сезона и напълно отговорихме на очакванията. Със сигурност исках да запазя формата си от края на миналата година, когато се борих за подиуми и победи, но с този мотор това е максимумът през тази. Борим се за важни позиции и целта е във втората половина на сезона да намалим разликата с GP24“, каза Ди Джанантонио за своя сезон до момента.

В генералното класиране италианецът заема осмото място с 92 точки и най-добро класиране от четвърто място, постигнато в Гран При на Нидерландия. В неделя той не завърши в Германия, след като се прибра в бокса с технически проблем в своя мотор.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти