Люк Шоу: Ние играчите обичаме Гарет Саутгейт

Английският ляв бек Люк Шоу заяви, че му е било наистина трудно в началото на Евро 2024, когато бе част от групата на тима, но нямаше възможност да играе, тъй като продължаваше да се възстановява от своята травма. Той успя да се завърне в игра едва в последния мач на отбора срещу Швейцария, когато се появи от пейката и записа малко над 40 минути на терена.

“Последните четири месеца бяха наистина трудни за мен. Първоначалният план бе да се върна много по-рано, но преминах през няколко неуспеха. Наистина бе хубаво да се върна на терена. Имахме план с Гарет още преди да обяви състава, той бе да съм на линия за втория или третия мач, но, за съжаление, нещата не се стекоха точно така и трябваше да отложим завръщането ми. Той и Стив Холанд бяха през цялото време до мен и ме подкрепяха. Разбира се, трудно е да си с отбора в такива моменти, но атмосферата ме стимулира. Бях малко изненадан от решението да съм единствения ляв бек в състава, но аз виждам Киърън Трипиър като такъв, защото много добре знам колко добре се справя на тази позиция,” започна Шоу.

“Контра”: От какви позиции ще атакуват финала Испания, Франция, Англия и Нидерландия?

Той продължи като изрази пълната подкрепа към мениджъра Гарет Саутгейт, който търпи много критики за представянето на Англия на Евро 2024, но въпреки това Шоу акцентира върху успехите на тима, постигнати под негово ръководство.

“Не разбирам критиките. Той направи много за страната и отбора, изведе ни на следващото ниво. Никой друг селекционер в последно време не е бил толкова успешен. Ние, играчите, го обичаме, той е точно това, от което имаме нужда. Той ни позволява да излезем на терена и да дадем най-доброто от себе си. Той показа много вяра в нас. Все пак сме на полуфинал,” коментира левият защитник.

Гакпо похвали Англия за изпълненията на дузпите

Люк Шоу коментира и следващия противник на Англия на европейските финали в Германия - Нидерландия. Двата отбора излизат в полуфинал на Евро 2024 от 22:00 българско време.

“Честно казано смятам, че те имат своите слабости. Но са наистина добър отбор, вижда се, че са добре подготвени. Ние обаче трябва да се съсредоточим върху нашето представяне. Трябва да сме уверени в нашите способности и това, което правим, няма голямо значение срещу кого ще играем. Просто трябва да си свършим работата и да преминем напред. Това е най-важното в елиминационните мачове. Смятам, че ще стане добър мач,” завърши Люк Шоу.

Саутгейт: Казах на Трент, че все още може да има голяма роля до края на турнира

Още от Футбол свят

Виж всички