Чалханоолу: Феновете ни аплодираха след загубата, а това казва много

Капитанът на турския национален отбор Хакан Чалханоолу беше много тъжен след загубата от Нидерландия (1:2) и отпадането на четвъртфиналите на Евро 2024. Турците допуснаха обрат през второто полувреме, но оставиха отлични впечатления с цялостното си представяне на турнира.

"Искам да благодаря на всички момчета и целия щаб. Сега сме изключително разочаровани, но съм сигурен, че ни чакат и по-добри дни. Накарахме сънародниците ни да се вълнуват от това как играем. След мача феновете ни аплодираха, а това означава много за нас", сподели Чалханоолу.

"Не започнахме добре второто полувреме, върнахме се прекалено назад. След втория гол на Нидерландия започнахме да разчитаме на дълги подавания. Жалко е, че не изравнихме, а имахме възможности. За нас е гордост, че стигнахме до тази фаза, макар да се надявахме на нещо повече", добави халфът.

Чалханоолу изигра своя мач номер 9 на еврофинали и се изравни по този показател с вратаря Рюстю Реджбер, като двамата са рекордьори за Турция по този показател.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти