Албон очаква още последици от инцидента между Верстапен и Норис

В началото на уикенда за Гран При на Великобритания Макс Верстапен и Ландо Норис демонстрираха топли отношения помежду си, въпреки инцидента между двамата в Гран При на Австрия миналата седмица.

Тогава двамата се докоснаха в спирането за третия завой в битката си за първото място. След този контакт Верстапен завърши пети след допълнително спиране в бокса, а Норис дори не видя карирания флаг на „Ред Бул Ринг“.

Норис: Не бих променил нищо в сблъсъка с Верстапен

Впоследствие стюардите дадоха наказание от 10 секунди на Верстапен, а нидерландецът стана обект на остри критики от страна на Макларън и феновете на Норис. В началото на уикенда на „Силвърстоун“ обаче Норис каза, че след като е преразгледал инцидента е променил мнението си за него и Верстапен няма за какво да се извинява.

Норис: Макс няма за какво да се извинява, аз прекалих с реакцията си

Самият световен шампион пък каза, че изобщо не се впечатлява от мнението на критиците си и единственото важно за него в случая е цялостните му отношения с Норис да не пострадат. На този етап това изглежда е така, но според Алекс Албон тепърва предстои да видим разрив в отношенията между двамата добри приятели. Тайландецът познава много добре двамата, тъй като бе съотборник с Верстапен в Ред Бул, а отделно е близък с Норис, с когото заедно са карали в младежките шампионати.

Верстапен отговори на критиците си след инцидента с Норис

„И двамата гонеха победата, така че имаше много емоции в тази борба за победата, така че определено ще има отражение върху техните отношения. Макларън ще се борят за все повече и повече победи и аз мисля, че ние ще видим подобен екшън и този уикенд, ако не и до края на сезона. Естествено е когато двама пилоти се борят за победите да има повече възможности за контакт между тях“, предрече Албон.

Джони Хърбърт обясни защо Верстапен беше наказан със само 10 секунди за удара с Норис

Той също така се върна и към цялата ситуация в Австрия, описвайки инцидента като „агресивно състезание“. Пилотът на Уилямс сподели мнението си, че инцидентът е бил прекалено раздухан извън пропорции.

Рикардо защити Верстапен от нападките на Макларън

„Беше агресивно състезание, но аз мисля, че нещата бяха раздухани прекалено много. По-спорното за мен беше първият случай, в който Макс промени траекторията си на движение във фазата на спиране. Не мисля, че той направи същото когато се докоснаха. Тогава той по-скоро се движеше в права линия, придвижвайки се към лявата част на пистата, но реалността е, че това беше чисто и твърдо каране“, заяви Албон.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти