В Сърбия искат световен шампион с Германия за заместник на Пикси Стойкович

Сръбският национален отбор разочарова сериозно с представянето си на Евро 2024 и отпадна още в груповата фаза на турнира. През цялото им присъствие в Германия пък тимът бе съпроводен със спекулации за скандали и проблеми вътре в отбора, както между самите играчи, така и между селекционерът, и капитанът. Западните ни съседи вече се прибраха на родна земя, а местната преса призовава за оставка на треньора Драган Стойкович, който пък от своя страна изненада още на летището, като пожела нов договор от федерацията, за да се справи с проблемите.

Сръбският селекционер иска нов договор въпреки провала на Евро 2024

Колегите от Sportal.rs съобщават, че част от шефовете на местния футбол обаче вече се ориентират не просто към промяна, а вече дори имат конкретен фаворит и той е чуждестранно и популярно име - Йоахим Льов. Изданието допълва, че до този момент сърбите са били водени от двама чужди селекционери - Хавиер Клементе и Дик Адвокаат, като и двамата не успяха да оставят сериозна следа в тима, но сега местните ръководители са готови отново да се доверят на някой, който е далеч от “кухнята” на местния футбол и от разразилите се сериозни дразги в отбора.

Йоги Льов гарантира, че няма да поеме Байерн

Самият Льов има изключително богат опит в международния футбол, след като бе начело на Германия в продължение на цели 15 години от 2006 до 2021 година. Вече трета година той е без отбор, но 64-годишният специалист би проявил интерес към завръщане в треньорството начело на национален тим. През 2014 година той стана световен шампион с Бундестима в Бразилия. Естествено, разговори между двете страни все още не са водени и покана за поста тепърва ще бъде отправена.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти