Симон Байлс е "почти неудържима", смята треньорката й Сесил Ланди

Олимпийската шампионка на спортна гимнастика Симон Байлс е "почти неудържима". Това е мнение на треньорката на американката Сесил Ланди в момент, в който суперзвездата в спорта се опитва да спечели квота за Олимпийските игри в Париж по време на американските квалификации тази седмицата. САЩ имат право на пет участнички в състезанието.

Байлс спечели деветата си национална титла в многобоя в началото на месеца, като доминираше над всички по време на шампиона в Форт Уорт, Тексас.

"Това е най-талантливата атлетка, с която някога съм работил и знаем, че ако успее да подобри психиката и физиката си, ще бъде на практика неудържима", казва френската й треньорка Сесил Ланди, която работи с нея от 2017 година, заедно със съпрута си Лоран Ланди

Според нея успехът на Байлс в борбата й за психическо здраве, комбинират с таланта й и чудесната работна етика означава, че младата състезателка може да бъде по-силна от всякога преди третото си участие на Олимпийски игри.

"Винаги сме знаели, че тя може да бъде още по-добра", каза още Ланди по време на тренировките на състезателките в "Таргет Сентър" в Минеаполис.

Симон Байлс спечели четири златни олимпийски медала на Игрите в Рио де Жанейро през 2016, но участието й в Токио през 2021 бе кратко заради отказване заради временен ментален блокаж, заради който бе загубила чевството си за ориентация по време на скоковете.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти