"Милернтор" е прегърнал фен зоната в Хамбург и се стяга за Бундеслигата

Фен зоната в Хамбург, на която снощи германците отпразнуваха победата над Унгария и класирането си за елиминациите на Евро 2024, е разположена на метри от "Милернтор Щадион". Домът на Санкт Паули се стяга за мачовете от Бундеслигата, след като "пиратите" спечелиха титлата във второто ниво на германския футбол. Касата за абонаментни карти на съоръжението до "Реепербан" работи само в сряда и четвъртък и затова Sportal.bg се натъкна на опашка пред централния вход, която се увеличаваше все повече и повече с напредването на сутринта.

"Милернтор" е с капацитет почти 30 000 зрители и ще бъде пълен до дупка на всяко домакинство на "футболистите от Кийц" през новия сезон. В близост до стадиона има монумент на жертвите от Първата и Втората световна война, като местните споделиха, че на всеки десетина дни в Хамбург откриват неизбухнала бомба от времето на бомбардировките преди 80 г. Всъщност, преди три седмици такава е открита и под плацдарма, върху който е разположена фен зоната.

Домакинът Германия пречупи коравите унгарци и първи се класира за елиминациите

Навсякъде около малкото спортно бижу на втория по-големина германски град може да се види Веселия Роджър от пиратското знаме, който е символ на квартал "Санкт Паули". Казват, че враждата между Санкт Паули и Хамбургер ШФ е огромна и не се простира само на футболната територия, а има политически и културен характер. На тема Евро 2024 обаче всички в Хамбург са единодушни - Германия играе добре и може да спечели европейската титла. А когато ги попитаме за България? Христо Стоичков, Йордан Лечков и Златни пясъци.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ, специален пратеник на Sportal.bg в Германия

Още от Футбол свят

Виж всички