Доктор Марко: Преследвачите ни взаимно си крадат точки

С победата си в Канада, където не се очакваше Ред Бул да са фаворити, Макс Верстапен успя да увеличи аванса си пред Шарл Леклер в битката за титлата на 54 точки, благодарение и на провала на Ферари в Монреал. Това беше най-лошият уикенд за Скудерията от 2 години насам и Ред Бул пък вече има 49 точки преднина пред италианците.

Но последните победи на Макс дойдоха много трудно, с известна доза късмет, помогнала на силното му пилотиране и ясно се видя, че Ред Бул вече не се радва на онова превъзходство на пистата, което имаше в началото на сезона.

Отбори от Льо Ман вече са започнали да търсят Верстапен

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече посочи, че предстоящите състезания в Испания, Австрия и Великобритания може да предопределят разпределението на силите през втората половина на сезона, а Макс е уверен, че с планираните подобрения по RB20 Ред Бул ще си върне лидерската роля във Формула 1.

Еди Джордан: Не вярвам Сайнц да отиде в Уилямс

„Следващите три състезания ще ни дадат ясна картина за разпределението на силите – обясни бившият пилот. – Това са класически трасета, нетипичните вече са зад нас: Маями, „Имола”, Монако и Монреал. Конкурентите ни застигат, но ние не се притесняваме. Колата ни продължава да се подобрява и данните за развитието й са окуражаващи.”

Ред Бул дава новото предно крило на Мерцедес на ФИА

Доктор Марко отново повтори тезата си, че всъщност за Ред Бул е по-добре, че има трима преследвачи, а не само един.

„Преследвачите ни постоянно се редуват да са близо до нас, в Канада Мерцедес бяха много силни, но пък Ферари бяха слаби – допълни австриецът. – Трите отбора зад нас си крадат точки един от друг, надявам се, че това ще продължи така.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти