Доктор Марко: Преследвачите ни взаимно си крадат точки

С победата си в Канада, където не се очакваше Ред Бул да са фаворити, Макс Верстапен успя да увеличи аванса си пред Шарл Леклер в битката за титлата на 54 точки, благодарение и на провала на Ферари в Монреал. Това беше най-лошият уикенд за Скудерията от 2 години насам и Ред Бул пък вече има 49 точки преднина пред италианците.

Но последните победи на Макс дойдоха много трудно, с известна доза късмет, помогнала на силното му пилотиране и ясно се видя, че Ред Бул вече не се радва на онова превъзходство на пистата, което имаше в началото на сезона.

Отбори от Льо Ман вече са започнали да търсят Верстапен
Отбори от Льо Ман вече са започнали да търсят Верстапен

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече посочи, че предстоящите състезания в Испания, Австрия и Великобритания може да предопределят разпределението на силите през втората половина на сезона, а Макс е уверен, че с планираните подобрения по RB20 Ред Бул ще си върне лидерската роля във Формула 1.

Еди Джордан: Не вярвам Сайнц да отиде в Уилямс
Еди Джордан: Не вярвам Сайнц да отиде в Уилямс

„Следващите три състезания ще ни дадат ясна картина за разпределението на силите – обясни бившият пилот. – Това са класически трасета, нетипичните вече са зад нас: Маями, „Имола”, Монако и Монреал. Конкурентите ни застигат, но ние не се притесняваме. Колата ни продължава да се подобрява и данните за развитието й са окуражаващи.”

Ред Бул дава новото предно крило на Мерцедес на ФИА
Ред Бул дава новото предно крило на Мерцедес на ФИА

Доктор Марко отново повтори тезата си, че всъщност за Ред Бул е по-добре, че има трима преследвачи, а не само един.

„Преследвачите ни постоянно се редуват да са близо до нас, в Канада Мерцедес бяха много силни, но пък Ферари бяха слаби – допълни австриецът. – Трите отбора зад нас си крадат точки един от друг, надявам се, че това ще продължи така.”

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички